eredeti méretben

Megjegyzések

November: hát igen de a külföldi metrók állomásban nem jók......a lisszbaoni igen de azért mégsem ugyanaz...........a nagyvárad tér tényleg nagyon jól néz ki

vermut: Szépek a földalatti-megállók, de azért túlzásnak tartanám anblokk kijelenteni, hogy nincs szebb Európában. A 2-es metró új állomásaira leginkább a "fantáziátlan" szó illik, bár valóban tiszták és világosak, de eltűnt a megállók közti különbség, nehéz pl. a Duna két partján lévő megállót megkülönböztetni. Ehhez képest a 4-esnek sokkal jobbak lesznek az állomásai, már azért is, mert többségükben nem csőben lesznek, hanem nagyok, egyterűek - mint ma a Lehel tér meg a Nagyvárad tér.

kambekk: De legalább a city kellős közepén tespedő Deák téri üvegkalitkával jó lett volna (lenne) valamit kezdeni - azon kívül, hogy kifestik. Megnyithatnák a Sütő utca felé, vagy üvegtetőt dobhatnának a vasbeton förmedvény helyére, vagy legalább - meghagyva az mennyzeti vasbeton zsaluzat formavilágát - új színekkel tehetnék izgalmasabbá. A alsó utaselosztókról már nem is beszélve. Barna, szürke, drapp... Nyomasztó színkombináció!

bodani12: Igen, tanulhatnának, de a Millfav megálllói építészeti öröksége miatt felülmúl minden metromegállót európában. A 2-es metro nagyon jól sikerült, modern, és nagyon tiszta, sehol egy garffiti egyik metroban sem, és ez nem az embereknek hanem a 2005ben felszerelt graffti elleni védelmi remdszernek.........A 4-es metró állomási is nagyon modernek lesznek...........az a baj, hogy Lisszabonnak csak 3metrója van így is és az egész város, mint szépségben, mint fejlettségben messze van Budapesttől.

   A metro
(rbence, 2006-06-04 14:01:19)

A képről azt hihetnénk, hogy egy új kiállításon, vagy valami új, modern étteremben, épületben készült, de nem. Van egy főváros lent délen, melynek vezetői kitalálták, hogy hogyan lehet világhírt szerezni egy közömbösnek tűnő új építésű metróhálózatnak. Ez a város Liszabon, ahol az utóbbi időkben hatalmas, még mindíg tartó metróépítkezések zajlanak. És, hogy honnan jön a világhír? Az a fotórol is látható. A különböző állomásokat, különböző művészek öltöztették fel, izgalmas környezetet teremtve. Különböző minták, szobrok, fények, installációk. Minden állomás egy külön világ. Talán a bkv is tanulhatna Liszabontól vagy a hasonló Torinótól (bár ezeken a helyeken töb erre a pénz).

kép forrása: photomaton.net

vissza