eredeti méretben

Megjegyzések

Mellike: Hallottam egyszer arról, hogy Japánban hogyan javítják, illetve cserélik ki az útburkolatokat. Az adott esetben, egy 6 sávos úton cseréltek aszfaltot egy éjszaka alatt. Este 8 körül, amikor már nincs csúcs lezárták az utat, mindenki, akinek ott dolga volt (gáz, csatorna...) kivonult,több százan, és reggel 7-kor átadták a kész utat. Nem mondom, nem várnék el ilyen precíz, alapos és gyors munkát, de ennek még a közelében sem vagyunk. Azt már régóta tudom, hogy a mostani városvezetés a peremkerületekre magasan tojik, de ami itt a XX. kerületben folyik, az is túlzás. A Dél Pesti kórháznál pl. hetek óta le van zárva az az utca, ahol a 19-es busz jár. Közműveznek, és utat foltoznak, több mint egy hete. De a kórház elött futó Virág Benedek utca is katasztrófa. Tavaly teljesen fölszedték az útburkolatot több km hosszan, mert hogy most rendesen megcsinálják, ugyanis már olyan állapotban volt, hogy az ember egy rosszul sikerült hullámvasúton érezte magát, ha végigment rajta. Jelzem, ezen az úton 5 buszjárat közlekedik, és ott a kórház. Mikor 2-3 hónap után elkészült, szarabb volt az út mint volt, mert nem marták fel teljesen az utat, csak a felső, toldozott foldozott utburkolatot szedték fel, és egy leheletfinom új réteget húztak rá. Persze hamar tönkre ment. Annyira hamar, hogy most megint felszedték. De vígasz, hogy röpke 3 hónap, és megint közlekedhetünk rajta 1 hónapig rendesen.

a: tavibálnának:a képet én tettem be illusztrációnak, ezt az egy fedelet sikerült lekapni menet közben, de ha van vkinek jobb képe erről, küldje, kicserélem, üdv:Admin

tavibálna: Biztosan nem képen lévő aknafedélről beszélsz, ez egész jól sikerült. Nem is lehet megérezni, ha átgurulsz rajta, talán ha kézzel megsimitod, érzel egy kicsit szintkülönbséget, főleg a jobb oldalon... "...arra sem figyeltek, az aknafedők legalább azonos nyomvonalon helyezkedjenek el." - nem értek hozzá, de gondolom, az aknafedők a csatorna vonalát követik inkább. De ne aggódj, ha igy folytatjuk, eljön az idő, amikor a csatornahálózatot is az autóforgalom határozza meg...

mozdonykerek: Hát igen, elég idegesítőek tudnak lenni az ilyen trehány "semmittevő" munkával egyengetett útburkolatok, főleg haa csatfedél kilóg a sorból, de én ugytudtam h a fasor nem egy felújításra váró útszakasz. Vagy netán tévedek? A szegedi utat kéne megnézni; förfoldul az ember gyomra hgyha ránéz (Csk ugy mellékesen a szegedi utra nyílik a XIII.k-i önkormányzat)

szov: ehhez a felújításhoz annyit, hogy pár hete már elkészült az egész gyönyörű aszfalt, amikor jött valamelyik közmű és újrabontották az egészet, legalaábbis a Moszkva tér felé eső végén. tehát összehangoltság van minden szinten...

   Öröm helyett újra méreg
(sekreb, 2006-08-18 08:56:39)

A Szilágyi Erzsébet fasort felujították. Aki átvette, vajon autóval végighajtott-e rajta. Ha igen, s ennek ellenére aláírta a műszaki átvételi dokumentumot, azonnal el kellene zavarni.
Itt se tudták a "messze Földön híres" magyar mérnökök kiszámítani, vagy/és az állandóan dícsért magyar dolgozók megoldani, hogy az aszfalt és az aknafedők egyenlő magasságúak legyenek.
Azt már nem is mondom, hogy arra sem figyeltek, az aknafedők legalább azonos nyomvonalon helyezkedjenek el.
Hosszában és keresztben girbe-gurbán meredeznek az aknák, s hiába a díszes aknafedő, nem dícsérem a látványt, inkább minden döccenésnél, rázkódásnál mérgelődök. Csoda, ha ez nem növeli majd a balesetek számát, az aknafedeleket kerülgető autók ugyanis óhatatlanul kilépnek a sávjukból.

vissza