eredeti méretben

Megjegyzések

Rob: Mellékesen: a körtérnek TÉNYLEG úgy kéne kinéznie villamosszempontból, mint ahogy a képen van. Budapest régi városvezetése hanyattesne attól, hogy 2 villamosvonal, amelyeket csak méterek választanak el egymástól. Régen a 61-es és a 6-os sínje is be volt kötve a Fehérvári útiba.

DevisionHUN: Szerintetek mekkora bulihely/kocsma/kávézó lenne a Gombából? Felújítani, tetőteraszt rá, szennyesre keresni magukat... De úgylátszik ez nem cél. De az mennyivel jobb, hogy a szuper új aluljárót (énsehasználom) szállásnak használók tudnak hova menni hugyozni/sz*rni!! Elképesztő... Elkeserítő... =(

falusi: Ha már túrkásznak: Itt lenne az alkalom a 61 és a 4-6-os villamosvonal összekötésére. Ekkor kialakulna egy valódi kör-villamos forgalom. Azonkívül a Fehérvári úti villamos vonalat is ide lehetne kötni, és egy új villamosviszonylattal megoldható lenne a Nagykörút- Fehérvári út átszállás nélküli kapcsolata. Az, hogy milyen kevés villamos közlekedik ma Bp.-en, rémes. Akit érdekel, hogy valamikor milyen gazdag volt ez a hálózat - igen, hálózat volt és nem vonalak halmaza! - az nézze meg a http://www.hampage.hu/kozlekedes/index.html oldalt, az "Elveszett sínek" részt! Dermesztő!

kambekk: A Gomba nem a 70-es 80-as évek terméke, hanem a 40-esé. A Schall József tervei szerint 1942-ben megépült egykori HÉV hurokvégállomás födémszerkezeti szempontból számít unikumnak. Ma műemlék. A gyűrű alakú épület középpontjában álló egykor működő ivókutat pedig Szomor László nemzeti ihletésű domborművei díszítik.

Synci: Én pl. régen csal erről ismertem meg, mikor jöttem be pestre, hogy a Mórczion vagyok... Ez olyan mint a Moszkván az óra... Megkéne hagyni, de alaposan fel kellene újjírani:) Tégláig visszabontani:)

mozdonykerek: Synci:Nekem van arról a kerekbazzárról. A ledózerolás mellet voksolok. Retró stílusban is nagyon tréééé az a micsoda, a 70-es,80-as évekből. Sajátos stílusú-meg kell hagyni-de túl ósdi.

Synci: Azt sem értem, hogy magát a kör alakó épületet (pontos nevét sajnos nem tudom) miért nem újítják már fel végre?? alapterülete nem nagy, és nagyon sokat dobna a hely kinézetén... esetleg erről vélemény?

törölhető user: Nem szigorúan a cikkhez, de a Móriczon zajló építkezéshez kapcsolódóan van egy ötletem. Ha már úgyis feltúrják az egészet, építhetnének egy néhány szintes mélygarázst a tér alá (abba a "háromszögbe" ahol a gomba áll).

   Kukába dobott milliók a Móricz Zsigmond Körtéren!
(Synci, 2006-09-01 22:15:05)

Ismét áll a forgalom a körtéren. Most nem felújítanak, hanem azt, amit felújítottak 1-2éve, most azt szedik szét. Nem értem, más országokban, városokban miért működik ez a rendszer, itt miért nem? Miért nem gondolkodnak a jövőbe nézve, mielött felújítanak valamit? A körtér nemrég lett felújítva, mostmeg bonták szét Metróépítés címszóval. Megkérdezném, hogy a felújítással, és annak szétszedésével hány millió forintot dobtak már megint ki a kukába?
Érdekel engem, hogy erre mennyi pénzt költöttek.
Várom a kommenteket
(a kép illusztráció)

vissza