eredeti méretben

Megjegyzések

exant2: Mondjuk ezt nem teljesen értem. Annyi mindenhez hozzákezdtek már (pl. feltúrták fél Budát a metróépítés miatt), nap mint nap járva a Margit hídon mindig azt érzem, szerencsém volt, hogy nem omlott össze éppen akkor, amikor átmentem rajta. Persze lenne dugó, ha lezárnák, de annyi mindennel kapcsolatban harangozták már be, hogy soha nem látott káosz lesz belőle. Ahhoz pedig már hozzá vagyunk úgyis szokva Budapesten közlekedve.
De addig is, legalább normálisan lefesthetnék az oszlopokat és a korlátokat, utóbbiaktól pl. hányigert lehet kapni, nem hiszem hogy olyan eszement összeg lenne.

Synci: Amíg az új M0-s híd meg nem épül, addig nem lehet hozzákezdeni a felújításhoz. Tévhit, hogy az oszlopokat kicserélték, mert nem. Egyik fedébb a másiknál, és már eszi a rozsda az egészet. Megtámasztották őket, és egy kicsit lefestették. Egyébként a híd szélénél állva, a korlátnál (margitsziget felöli oldal) nagy forgalomnál iszonyatosan beremeg az egész híd, próbáljátok ki. felújítás leghamarabb 2008ban kezdődhet meg. Korlát megvan támasztvan támasztva, igen:)

Izzy: Hi! A Margit hídon járva a múltkor mintha korláttartó konzolokat is láttam volna... Addig toldozzák-foldozzák szerencsétlent, amíg csak lehet... :( Lassan már a szigszalag is előkerül. De inkább egy az egyben fel kellene újítani már úgy 15 éve. Az oszlopok merevítőire visszatérve: ilyeneket raktak a Petőfi hídra is. Ebből arra következtetek, hogy nem feltétlenül az oszlopok állapota rossz, hanem alapvetően gyengék az új felsővezetékrendszer megtartásához.

   Oszlopok a Margit hídon
(exant2, 2006-10-11 21:04:59, Margit híd-Budapest)

Ezeket a képeket a hétvégén készítettem a Margit hídon. Ugye mindenki emlékszik, hogy három hónapja sincs, amikor a korábbi oszlopkidőlések miatt korróziómentesítették a lámpavasakat. Hát nem sokáig tartott (nem ez az egyetlen rozsdásodó oszlop a hídon)

Megoldási javaslat: Fel kéne újítani a hidat, addig is normálisan (mondjuk először rozsdagátlóval) lefesteni az elemeket.

vissza