eredeti méretben

Megjegyzések

törölhető user: Erre most nem nagyon emlékszem, és a neten sem találom hirtelen, de asszem usában a nyilvános telefonok rongálása (is) óriási büntetést maga után vonó cselekedet. Jó, befejeztem.

szov: Syncinek: a bal oldali fotó egy 2x2 sávos+villamos több iranyból, fő kereszteződésben készült, bár tény, h este, amikor nem volt akkora forgalom. Szerintem a mobiltelok es otthoni olcsó vonalasok korában a telefonfülkének már nem a csevegés funkciót kell betölteni, hanem ha vmi gond van es nincs más megoldás, akkor onnét lehessen telefonálni... Arról nem is beszélve, hogy pl Pesten a körúton (es bárhol) is csomóan mobiloznak annak ellenére, h tök zajos, tehát müködik a fülke nélküli telefonálás, vagy pedig itthon is olyan mobilokat kéne árulni, amihez adnak egy kis mobil fülkét:)) mekkeleknek: az egyoszlopos telefon elég rongálás biztosnak tűnik, hasonló anyagúak itthon pl a parkolóórák, amiket azért nem lopkodnak.... de pl. az amerikai utcai telefonok is tök szimpla, fülke nélküliek és általában nincsenek jobban szétvandálkodva mint magyar társaik. Igazából nincs nagyon mit szétvandálkodni rajtuk, és igaz ez a csövesekre is: nincs hova beköltözni, részegeknek behugyozni, tehát sokkal higénikusabb is....

mekkelek: Az a baj, hogy amíg Bécsben nem a csövik használják esernyőnek a fülkéket, sajnos nálunk igen. Divat szétrugdosni, összefirkálni. Nem érdemlünk meg ilyen szép telefonokat, legfeljebb frekventált helyen. Ha jól megnézitek, tiszta fém szinte az egész. Amikor a jelzőtáblákat is szétlopkodják (nem egy súlyos balesetet okozva), minek ilyen flanc. Magyarnak mindent több tonnás öntött vasból, zománcfestékkel. Bár nemrég elloptak egy szobrot is a talapzatáról.

Synci: Egy hiba van ezekell, nincs leszigetelve, és egy nagy forgalmú városban, mint pl. Budapest, nemis tudnád használni, mert nem hallanál semmit.

rbence: Én is pont ezen gondolkodtam nemrég, hogy mért csak átfestették a régi fülkék feliratait.....Amikor bejött a Tmob azt hittem végre nálunk is olyan telefonok lesznek mint amilyeneket Bécsben, vagy bárhol NyEuban lehet látni....de sajnos maradt a balkánfíling....:(

   slank telefon
(szov, 2006-12-05 16:52:17, Drezda)

Ígértem korábban, hogy hozok példát, a kevésbé helyfoglaló telefonfülkére, amire Budapesten szükség lenne a szűk/forgalmas helyeken. A képen két verzió látható: a minimál helyigényű, oszlopos verzió, beépített világítással, ill. amikor kisebb üveglapokkal védik az elemektől a telefonálót. Utóbbi a kevésbé forgalmas, bővebb terű helyeken található.


Megoldási javaslat: Ha már egyszer az itthoni szolgáltató is ugyanahhoz a multihoz tartozik, és nem áll a csőd szélén finoman fogalmazva, igazán importálhatna ilyet vagy hasonlót, lecserélve a régi monstrumokat legalább a szűk helyeken.

vissza