eredeti méretben

Megjegyzések

Rob: Én sem örülök, hogy nem a kis dolgokkal törődnek. Hogy akarják pl áthozni az 1-es és a 3-as villamost a Lágymányosi-hídon, amikor a Gubacsi úton, valamint az Ezsébet Királyné útján 15-tel döcögnek a vilingerek??

   Budapesten már sohasem lesznek kerékpártárolók?
(Stipkovits7, 2007-06-07 14:08:08, Bécs)

Bár nem vagyok egy elégedetlen típus , de ami itt Budapesten közlekedésfejlesztés címen megy az több mint tragikus. Erre jó példa a nem létező kerékpártárolók esete, amelyeket már régen alacsony költséggel ki lehetett volna alakítani a belvárosban. Bécsben például szinte majdnem minden sarkon megtalálhatóak ezek a tárolók, ahol normálisan ott lehet hagyni a bringákat, kevés helyett foglalnak és nem akadályozzák a közlekedést. Ráadásul kevés ráfordítással kialakíthatóak.

Minössze 1-2 parkolóhelyet kell feláldozni, így 1 autó helyén 8-10 kerékpár is parkolhatna. Kiváncsi leszek, hogy mikor áll elő a mostani városvezetés olyan rövidtávú tervvel ,ami ezen a területen jelentene elrőrehaladást. Sajnos Budapest olyan megaprojektekbe öli a pénzt ,amik évtizedek ota húzódnak (Metró4) de ilyen kisebb fejlesztésekkel nem törödnek, amik kis ráfordítással nagyban javítanák a városlakók közlekedését.

Megoldási javaslat: Szemléletváltás bár az elmúlt 17 év tükrében lehet hogy inkább a városházát kellene kisöprűzni és feltölteni olyan civil szakemberekkel akik nem csak a pénzt lopják a közvagyonból...

vissza