Megjegyzések

Stipkovits7: Attól, hogy ott esetleg korábban nem volt gyalogjárda vagy kerékpárút, nem azt jelenti, hogy az átépítésnél a régi rossz közlekedési rendszert kéne 100milliók elköltése után konzerválni. Biztos másképpen állnál a témához és nem lennél ilyen érzéketlen, ha te lennél tolókocsis vagy bababocsis ember, aki nap mint nap a környéken közlekedik. Ami a kerékpárosokat illeti, igenis használják a kerékpárutakat máramennyi létezik de sajnos ezek sokszor olyan szarul vannak kialakítva , hogy alkalmatlanok a kerékpáros közlekedésre, sőt kifejezetten veszélyesebbek, mint a forgalomban tekerni. Véleményedből az derül ki, hogy soha nem tekersz a városban így érthető , hogy miért írsz le ennyi butaságot a témával kapcsolatban. Egyébbként az én mai élményem az autós volt , aki a zebrán átkelés közben akart elütni a Clark Ádám téren, majd anyázva továbbszáguldott. Jobb lesz -e, ha még több autóutat építünk a városban, majd néhány éven bellül belefulladunk a szmogba és a zajba? Lehet következtetni!

harkonnen: Csak félve merem megkérdezni: Volt ott már egy kiépített kerékpárút, akadálymentesített gyalogjárda, amit lebontottak a felüljáró miatt? Amikor én legutóbb arra jártam (évekkel ezelőtt) akkor még nem volt ilyen! Mi az ami változott? A gyalogok, biciklisek, tolókocsisok eddig is az utat használták. Bár gondolom gyalogosból kevesebb van, mint biciklisből az adott útszakaszon. Sajnos a kerékpárosok meg, (tisztelet a kivételnek) nem nagyon használják a kiépített utakat! Mai élményem a bringás futár aki a Szt Gellért rakparton az autók közt cikázott, pedig ott betonnal elválasztott kerékpár út van, ami még csak nem is macskakő! (ti. az Andrássy úton mindig arra hivatkoznak!) Jobb lesz-e. ha a felüljáró körzetében 1 Km-es szakaszon ezek megépülnek? Na lehet kövezni!

Peti817172M: Azért nem a települést vágja ketté az autóút, hanem Budapesttől vágja el Csömört. Mondjuk a gyalogos közlekedés még megoldható a Csömör és Ilonatelep közötti használaton kívüli HÉV vágányon, de nem túl kényelmes, és biciklivel az se járható út.

   Csömör - az autós felüljáróval kettévágott település
(a, 2007-10-29 12:55:41, Csömör)

Nem tudni, hogy a helyi önkormányzat felejtett el az M0-s felett átívelő felüljáróra járdát, bicikli utat ill. közvilágítást kérni vagy a tervezőknek nem jutott eszükbe. Mindenesetre nincs.
Így aztán a település M0-s által kettévágott két fele között gyalog és még inkább biciklivel, csak kockázatosan lehet átkelni, kerekes székkel meg sehogy.
Elvileg szó van külön gyalogos felüljárókról, amik persze egy nem funkcionális helyen épülnének, kerülőre kényszerítve a gyalogokat, akik persze inkább fogják választani a veszélyes átkelést mint kerülni egy jó nagyot.
A történet részletei itt:
index cikk 1.

index cikk 2.


Megoldási javaslat: gondolkodni előre néha?

vissza