eredeti méretben

Megjegyzések

   STOP SZMOG tüntetés vasárnap a Városháza előtt!
(a, 2008-02-13 20:47:39)

Budapesten a határértéket meghaladó szennyezettségű időszakok hossza évről évre növekszik, vele együtt meredeken az áldozatok, a légúti és egyéb betegségekben szenvedők száma is, amit a főváros szinte tétlenül néz. Az adatok magukért beszélnek, szakértők, civil szervezetek sora tiltakozik, évente családok ezrei döntenek az agglomerációba menekülés mellett. A sajtó képviselői heti rendszerességgel teszik fel erre vonatkozó kérdéseiket a város vezetőinek, de a konkrét intézkedések elmaradnak.

A szennyezett levegő elviselése már nem szükségszerű a nagyvárosokban sem. Világszerte számos város példája bizonyítja, hogy rövid idő alatt elfogadható költséggel hathatós intézkedéseket lehet hozni a levegőszennyezés csökkentésére.

Követeljük, hogy a Fővárosi Önkormányzat is haladéktalanul tegye meg ezeket a lépéseket! Többek között ne ritkítsák a BKV járatait, és ne emeljék tovább a viteldíjakat. Az autózás a városban ne legyen olcsóbb és kényelmesebb, mint a tömegközlekedés.

Vasárnap sokan szeretnénk újra jelét adni, hogy a város lakóinak elege van a szennyezésből, különösen annak eltitkolásából és a tétlenségből. Több civil szervezet ezért újra demonstrációt szervez

2007. február 17-én, vasárnap 14 órára a Károly körútra
(az Astoriától a Városházáig).

Ha szerinted Budapest is képes követni a holland, német, svájci és más európai városok példáját, most mindenképpen gyere el, és minden létező fórumon igyekezz erre rávenni másokat is. Reményeink szerint több ezren leszünk.

Ez a város a tiéd! Tőled függ, milyen lesz.

A szervezők: a Critical Mass, a Greenpeace, a Levegő Munkacsoport, a Magyar Kerékpáros Klub, a Nagycsaládosok Országos Egyesülete, a TAVASZ Egyesület, a Védegylet és a Zöld Fiatalok.

(illusztráció: http://www.bebte.hu)

vissza