eredeti méretben

Megjegyzések

monyek: az Andrássy úton próbálj meg átkelni a zebrán gyalogosan...biztos lesz olyan biciklis aki(habár nekik külön van biciklis jelzőlámpa) megszegi a szabályokat és átgázol rajtad!a Népszigeten van külön biciklis oldal a hídon a másik lépcsős, gyalogosoknak, mégis az utóbbit használják és igen...felcipelik a biciklit.miért nem tudnak szabályosan értelmesen és fair módon közlekedni?!!!!!!! miért nincs kresz-vizsga a bicikliseknek?

Stipkovits7: Az igaz, hogy sok szabálytalan kerékpáros van, de sokszor a körülmények annyira rosszak, hiányoznak a kerékpárutak, kerékpársávok és egyébb infrastruktúra a vároban, ami nem kedvez a kerékpáros közlekedés kulturájának terjedésében. Én is sokszor bringázom és szembesülök ezzel. Erre jó példa a Lánchhíd ahonnan ki vannak tiltva a kerékpárosok de ha a járdán tekerek, akkor a többi kerékpárost és a gyalogosokat veszélyeztetem... De említhetném a kerékpár-gyalogos utat a Lánchíd és a Batthyány tér között , ami alapból nagyon veszélyes, mert szarul van megtervezve az egész. Ami a rednszámot illeti nem rossz ötlet de a gyakorlati kiveitelezés szinte lehetetlen. Erre még Hollandiában sem került sor ahol, nagyon sok a kerékpáros. Egyedül Svájcban van egy olyan rendszer, hogy a kerékpárosoknak éves matricát kell venni minimális áron, ami tartalmazza a balestebiztosítást is.

   Szabálytalan kerékpárosok
(dugó, 2008-09-17 15:24:55)

Én, noha kerékpározom, nagyom mérges vagyok egyes társaimra. Tapasztalatom szerint már többségben vannak közöttünk a szabálytalanul közlekedők, akik semmiféle ismerettel sem rendelkeznek a KRESZ kerékpárosokra vonatkozó előírásairól (vagy negigálják azokat). Vizsgát nem tesznek, rendszámuk nincs, miközben folyamatosan veszélyeztetik a gyalogosok és saját testi épségüket, de a gépjárműveket is szabálytalan manőverekre kényszerítik. Kerékpárok mennek a villamossinek közötti, járműforgalomtól elzárt területen, a járdákon 10 km/ó-nál nagyobb sebességgel, gyalogátkelőhelyeken, egymás mellett stb. (Lásd: KRESZ 54. §) Még rosszabb a helyzet a segédmotorosokkal, mivel gyorsabbak, nagyobb a gépük tömege, tehát súlyosabb sérüléseket okozhatnak. Rájuk is ugyanazok a szabályok vonatkoznak, mint a kerékpárra (néhány kiegészítéssel), ők is azonosíthatatlanok, tehát egy fotó nem ér semmit, büntetéssel nem kell számolniuk. Sürgősen kellene tenni valamit a megrendszabályozásukra.
Az alábbi képen éppen egy segédmotoros látható a gyalogátkelőhelyen:

vissza