eredeti méretben

Megjegyzések

   HÉTFŐN JÖNNEK KIVÁGNI A NAGYMEZŐ UTCAI FÁKAT!
(a, 2009-03-19 20:35:27, Nagymező utca)

Többfrontos támadást intéznek a Nagymező utcai fák ellen,

a kivágás veszélye közvetlen és azonnali! Cselekednünk kell!

A Nagymező utcai lakosok érdekvédelmét összefogó egyesület hitetlenkedve fogadta az újabb fakivágási terveket. 2007. szeptemberben történt ugyanis, hogy hét szakértői csoport ( a FŐKERT Zrt.; a Nyugat-Magyarországi Egyetem; Vár-Kert Kft.; Budapesti Corvinus Egyetem; valamint Budapest Főváros Főpolgársmesti Hivatala, Környzetvédelmi Ügyosztály...stb) közös szakvéleményt fogalmazott meg az egyes fák állapotáról és a szükséges balesetmegelőző beavatkozásokról. A szakvélemény alapjan 2007. év folyamán a FŐKERT elvégezte a megfelelő faápolási és balesetelhárítási intézkedéseket, melyet a fővárosi Környezetvédelmi Ügyosztály le is ellenőrzött. Ehhez képest döbbenetes, hogy a FŐKERT Zrt. többek között a saját szakvéleményét írja felül egy évvel később (2008 augusztusában), és 19 fa kivágását rendeli el most azonnal!!!

A mélygarázs miatt teszik, de ezt tagadják!

A mélygarázs beruházója 2008. júliusban nyújtotta be ismét engedélyezésre a korábban a fasor miatt is elutasított terveket. Érdekes, hogy az építési terveket változatlan formában adták be ismét. Vajon miért?

Más frontokat is nyitott a különböző bünügyekben gyanusított és rabositott hatodik kerületi polgármester vezette önkormányzat: a kerület összes fáját kivághatóvá tenné a egy rendeletmódosítással, mélygarázs építése esetén. Köztudott, hogy jelenleg a hatodik kerületben minden fa védelmet élvez és csak faegészségügyi okokból lehetséges a fakivágás!

A civilek álláspontja szerint az új szakvélemény több mint gyanus, nem elképzelhető hogy egy év alatt 19 fa életveszélyessé vált. Nyilvanvaló, hogy a folyamatban lévő mélygarázs építési engedélyezése van a háttérben, ahogyan ezt a kerület elöljárói informálisan meg is erősítik!

Te is gyere 2009. március 22-én vasárnap, 11 órára tiltakozni a kivágás ellen a Radnóti Színház elé!

A tét ma már nemcsak a Nagymező utcai fasor: a rendeletmódosítással kivágásra juthatnak a kerületben a Liszt Ferenc téri, a Jókai téri és a Hunyadi téri fák is.NE HAGYD, HOGY ÖLJENEK,

GYERE ÉS ÖLELD ÁT A FÁD!Nagymező Utcaiak Egyesülete (www.lmv.hu/nagymezo), Védegylet, Óvás!

Levegő Munkacsoport, "Kincsünk a Piac - Hunyadi tér", Nagydió Egyesület

vissza