A projektről

Környezetünkben, városunkban naponta találkozunk nem praktikus, nem funkcionális helyzetekkel, amik bosszantóak, mert megnehezítik a bennük való mozgást, cselekvést, használatukat.

Ezek sokszor apró hétköznapi helyzetek, mint például: egy narancssárga műanyag kukát -tartó oszloppal együtt- úgy helyeznek el a járdán, hogy a gyalogos már nem fér el mellette rendesen; hasonló ehhez a bicikli útra parkolás; vagy egy útszakasz beláthatatlanná tétele bokrok ültetésével; de alapvető tervezési baki volt ezeknek a klasszikus narancssárga kukáknak a megalkotása is - alkalmatlanok a szemét beledobására.

Olyan helyzetek ezek, amikor nem az emberhez alakították a dolgot, nem a használóját szolgálja, hanem épp ellenkezőleg, a szituáció akadállyá nő és örül az ember, hogy egyáltalán át tud jutni rajta.

A nem-praktikus helyzetek adódhatnak építészeti vagy designeri tévedésből, a kivitelező munkások nemtörődömségéből, vagy egyszerűen mi magunk nem figyelünk a tér többi használójára.

Feltételezésünk, hogy mindenki találkozik ilyen helyzetekkel a városban. Az úton, ahol naponta ingázik, minden kis részletet ismer és tudja, mi idegesítő, mit kell kerülgetni és elkerülni.

Szeretnénk, ha ezek a helyzetek meg lennének örökítve (sokunknak van fényképezős mobil telefonja vagy hordunk fényképezőt magunkkal) vagy az is elég, ha leírjátok hogy hol, mi a problémás eset.

Így ez a weboldal a nem-praktikus dolgok gyűjteménye lenne, amiből tanulhatnának a tervezők és kivitelezők, elszégyelnék magukat a rossz helyen parkolók és esetleg helyi politikusok megnézhetnék, hogy miben tudnának változtatni érdemlegesen a környékükön, és talán így nőne a komfort érzetünk a saját lakóhelyünkön, bosszantó akadályversenyből normális térré változva.

Várjuk a képeket, leírásokat!

[A képek minősége mindegy.
A regisztráció egyszerű technikai ügy, nem kérünk adatokat és nem is használjuk fel azokat semmire.
Ha a feltöltés nem menne, a használati útmutató-ban utánanézhetsz.
Ha nem találsz megfelelő kategóriát a bejegyzésednek, létrehozhatsz újat.
Bármilyen kérdéssel fordulj nyugodtan az adminisztrátorhoz.
projekt felelős: hints ]

2006 május

vissza